Prodaja i održavanje hardvera i sistemskog softvera

Bez savremenog i adekvatnog hardvera nijedno IT kompleksno rešenje ne može da bude uspešno i efikasno. Stoga, u našoj ponudi postoji još jedna delatnost uz koju Energoprojekt zaokružuje celovitost svoje uspešne IT ponude – prodaja i održavanje hardvera kao i održavanje celokupne IT infrastrukture preduzeća.

Energoprojekt u domenu ove usluge nudi kompletan hardverski inženjering, između ostalog, bavi se prodajom, sklapanjem i održavanjem i desktop i laptop računara. Energoprojekt je i dugogodišnji Microsoft Silver partner, pa uz svaki računar nudimo licencirane Microsoft operativne sisteme, bilo kroz OEM ili OVS način licenciranja. Više informacija o licenciranju Microsoft proizvoda pročitajte ovde ili nas pozovite – zajedno ćemo pronaći najbolje rešenje za vašu kompaniju. Pored toga, vršimo projektovanje i izvođenje LAN mreže, kao i skeniranje računarskih mreža, baziranih na optici.

Održavanje ICT infrastrukture

Prateći dinamične promene koje se dešavaju u domenu upravljanja ICT sistemima, Energodata je, kroz partnerski odnos sa vodećim svetskim kompanijama, ponudila rešenja koja omogućavaju lakšu realizaciju poslova iz ove oblasti. Rešenja koja nudi Energoprojekt podržavaju koncept servisa koji ICT stavlja na raspolaganje osnovnom poslovanju kompanije (core business). Time je omogućena realizacija strateškog cilja kompanija: optimizacija servisa koji ICT pruža osnovnom poslovanju (Business Service Optimization). Realizacija ovog cilja podrazumeva nezavisnost od platforme (fizčka, virtuelna, klaud) i nezavisnost od proizvođača hardvera i sistemskog softvera. Zahvaljujući ovome Energoprojekt može da se pojavi kao integrator upravljanja ICT sistema i u najsloženijem okruženju.