Kvalitet, zdravlje, bezbednost, životna sredina

Izjava o politici IMS

Energoprojekt Holding a.d. (EPH) izjavljuje da je opredeljen da stalno unapređuje svoje poslovanje – upravljanje, koordinaciju i kontrolu aktivnosti poslovnog sistema Energoprojekt i realizaciju složenih projekata, kako bi obezbedio da ga njegovi tradicionalni ali i novi klijenti, poslovni partneri i ostali zainteresovani, rangiraju među vrhunske svetske sisteme u oblasti projektovanja, konsaltinga. inženjeringa i izgradnje složenih infrastrukturnih projekata iz domena energetike, telekomunikacija, vodoprivrede, niskogradnje, industrije, visokogradnje, zaštite životne sredine, kao i ostalih javnih i komercijalnih projekata.  U tom cilju EPH uspostavlja i unapređije sopstveni integrisani sistem menadžmenta (IMS) koji obuhvata menadžment kvalitetom (usaglašen sa standardom ISO 9001:2015), menadžment zaštitom životne sredine (usaglašen sa standardom ISO 14001:2015 i menadžment bezbednošću i zdravljem na radu (usaglašen sa standardom ISO 45001:2018).

Svoj integrisani sistem menadžmenta EPH stavlja u funkciju stalnog nastojanja da u svom poslovanju što celovitije, efikasnije, efektivnije i pouzdanije zadovoljava zahteve, potrebe, očekivanja, kako naručilaca svojih proizvoda, tako i vlasnika – akcionara, radnika, isporučioca, poslovnih partnera, šire društvene zajednice i države.

Sve svoje poslovne aktivnosti EPH redovno usklađuje sa primenjivim zahtevima pozitivne zakonske regulative i drugim zahtevima u svim segmentima poslovanja, zaštite životne sredine i bezbednosti i zdravlja na radu, utvrđuje programe zaštite životne sredine kao i bezbednosti i zdravlja na radu i konačno, angažuje se na njihovom doslednom sprovođenju uključujući i učešće i konsultovanje radnika.

Planiranje procesa i aktivnosti koji utiču na kvalitet usluga, na bezbednost i zdravlje na radu i zaštitu životne sredine EPH, zasniva se na menadžmentu rizicima sa ciljem prevencije rizika i smanjenju neželjenih dejstava.

Najviše rukovodstvo EPH organizuje i stalno prati, preispituje i usmerava aktivnosti svih organizacionih delova, službi i pojedinaca kako bi ova politika IMS bila u potpunosti ostvarivana. U tom smislu sveukupna i krajnja odgovornost najvišeg rukovodstva je da svi radnici budu potpuno upoznati sa politikom IMS, da jasno prepoznaju svoje svakodnevne zadatke, ovlašćenja i odgovornosti na ostvarivanju te politike kroz svakodnevne aktivnosti, da im obezbedi raspoloživost informacija i resursa, uslova za poboljšanje kompetentnosti i da ih maksimalno motiviše za stalno postizanje postavljenih ciljeva.

Utvrđena politika IMS u okviru EPH predmet je stalnog preispitivanja od strane najvišeg rukovodstva, koje je obavezno da politiku neprekidno usavršava i blagovremeno prilagođava svim nastalim promenama u poslovnom i društvenom okruženju, kao i da tako usavršenu i prilagođenu politiku IMS efikasno sprovodi uz pomoć integrisanog sistema menadžmenta.

 

U Beogradu, 29. april 2022.
Energoprojekt Holding a.d.
Izdanje 6; K-1
Dobrosav Bojović, dipl. inž.
Generalni direktor

Društveno odgovorno poslovanje

Od svog osnivanja sistem Energoprojekt zasniva svoje poslovanje i na poštovanju principa društveno odgovornog poslovanja uz poštovanje i zaštitu ljudskih i radnih prava, zaštitu životne sredine i borbu protiv korupcije.

Svoje društveno odgovorno poslovanje Energoprojekt sprovodi kontinuirano i dosledno u svim poslovnim aktivnostima, na svim svojim projektima i na svim nivoim – od upravljačkih struktura,  do svakog  pojedinačnog  zaposlenog. Energoprojekt traži od svih svojih podizvođača, snabdevača i ostalih partnera, kao i društvenih zajednica sa kojima posluje da prihvate princice društveno odgovornog poslovanja.

Opširnije informacije o pojedinačnim aktivnostima možete naći ispod.

15.12.2019. HUMANITARNO-EKOLOŠKA AKCIJA „SAKUPLjAJMO ZAJEDNO“

U 2019. godini nastavili smo humanitarno-ekološku akciju „Sakupljajmo zajedno“. Tokom ove godine, zaposleni u Energoprojektu su sakupili čak 462 kg plastičnih čepova. U poslednjem kvartalu sakupljeno je oko 245 kg čepova, koje će naknadno preuzeti udruženje Čepom do osmeha. Zahvaljujemo kolegama koji se već niz godina ponašaju odgovorno i pozivamo nove kolege da nam se pridruže kako bi i u 2020. nasavili zajedno da, sakupljajući čepove, pomažemo onima kojima je to najpotrebnije.

11.11.2019. XI MEMORIJALNI TURNIR U MALOM FUDBALU SREĆKO KOŠANIN, SRELE

U organizaciji sportske sekcije Energoprojekt Oprema i finansijsku podršku sindikalne organizacije Opreme i ove godine, jedanaesti put za redom, na terenu sportskog centra Faktum, održan je Memorijalni turnir u malom fudbalu Srećko Košanin – Srele.

Učešće na turniru su uzele četiri ekipe: EP Oprema I, EP Oprema II, EP Holding i EP Entel. Turnir se, kao i do sada, igrao u formatu dve polufinalne utakmice, potom utakmica za treće mesto između poraženih i finale između pobednika iz polufinalnih utakmica. Pobednik turnira je ekipa Energoprojekt Oprema I.

30.09.2019. BEZBEDNOST NA GRADILIŠTU – INTERAKTIVNA RADIONICA I KONKURS LIKOVNIH RADOVA ZA UČENIKE OŠ VUK KARADžIĆ

Na trasi projekta „Zeleni bulevar“ u okviru koga radove na rekonstrukciji 4 ulice: kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i cara Dušana, realizuje Energoprojekt Niskogradnja sa svojim partnerom Kolas Rejlom (Colas Rail), nalazi se osnovna škola Vuk Karadžić. Kao društveno odgovorna kompanija, u cilju podizanja svesti naših najmlađih sugrađana o bezbednom ponašanju na gradilištu, predstavnici Niskogradnje su u oktobru, zajedno sa svojim partnerom i uz podršku direktora i učiteljica osnovne školea Vuk Karadžić, organizovali obrazovnu akciju za đake prvih i drugih razreda.
Akcija je osmišljena u dva dela. Tijana Marković i Vera Zarić iz Energoprojekta zajedno sa Marijom Despotović, Aleksandrom Đurđević i Alenom Kušoom (Alain Couchot) iz Kolac Rejla su održali predavanje sa temom „Kako se bezbedno ponašati na gradilištu“.
Uz pomoć učiteljica sedam odeljenja, nakon predavanja realizovan je i drugi deo akcije, nagradni likovni konkurs sa temom: Moje gradilište. Kroz svoje radove, naši mali sugrađani su pokazali zavidan nivo znanja i svesti o opasnostima na gradilištu i kako ih izbeći, što je organizatore uverilo da su ovom akcijom postigli cilj. Konačno, kako bi ovo druženje što duže ostalo u sećanju đaka, svima su po završetku radionice podeljnjni prigodni pokloni, a šestoro đaka (troje iz prvih i troje iz drugih razreda), čiji radovi su po mišljenju organizatora bili najbolji, je dobilo posebne nagrade.

31.08.2018. Mališani u Energoprojektu

Poslednjeg petka u avgustu tradicionalno je održana posete dece zaposlenih poslovnoj zgradi Energoprojekta. Mali „energoprojektovci“ su  bili veoma veseli što im se pruža šansa da vide radna mesta svojih roditelja, a na završetku lepog druženja dobili su poklone – kačket sa znakom Energoprojekta i knjigu. Mališani su uzbuđeno upijali svet oko sebe, upoznali se sa kolegama svojih roditelja, sedeli i pisali u maminim i tatinim kancelarijama i upoznali nove drugare.

 

13.06.2018. Održan memorijalni turnir u malom fudbalu

U organizaciji sportske sekcije sistema Energoprojekt od 28.05. do 13.06. održan je treći memorijalni turnir u malom fudbalu “Dragiša Žebeljan – Žeba“, koji se igrao na terenu sportskog centra „Restart 2“ u Bulevaru Mihaila Pupina 10.

Pre početka turnira izvršeno je žrebanje ekipa koje su podeljene u dve grupe, Grupu A koju su činile Arhitektura, Entel, Oprema Sindikat, Industrija i Niskogradnja; kao i Grupu B koju su činile Oprema, Visokogradnja, Oprema Kolubara, Holding, Hidroinženjering. Na utakmici za treće mesto igrali su Entel i Niskogradnja sa rezultatom 4:1, dok su se u finalu susreli Oprema Kolubara i Visokogradnja, a pobednik turnira je ekipa Oprema Kolubara sa rezultatom 4:3.

 

01.06.2018. Poseta penzionera

Prvog petka u junu odnosno 01.06.2018. godine tradicionalno je organizovana poseta penzionera Energoprojekta poslovnoj zgradi uz prigodnu svečanost. Pozivanje zvanica na sebe preuzelo je Udrženje penzionera Energoprojekta, dok se za posluženje pobrinuo Energoprojekt Holding. Oko 150 penzionera se okupilo u galerijskom prostoru i restoranu poslovne zgrade, a skupu su prisustvovali i penzioneri društava iz sistema Energoprojekt koji su i dalje angažovani na radu.

 

24.03.2018. Sat za našu planetu

Energoprojekt se i ove godine pridružio akciji „Sat za našu planetu“, koja se održala 24. marta 2018. godine  u svetskim metropolama, ali i  gradovima Srbije, a podrazumevala je gašenje svetla na sat vremena, što je učinjeno i u poslovnoj zgradi u periodu od 20,30 – 21,30 časova.

 

23.03.2018. Ulaganje u razvoj stručne javnosti

Energoprojekt je uputio donacije Udruželju pravnika u privredi Republike Srbije u cilju organizovanja tradicionalnog 27. Susreta pravnika u privredi Republike Srbije koji se održava na Zlatiboru. Naša kompanije tradicionalno pomaže ovo Udruženje, pa je pomoć za organizaciju 26. Susreta upućena i prošle godine.

Takođe, novčano smo pomogli i Savezu geodeta Srbije za troškove smeštaja i kotizacije 14 učesnika 31. Sabora geodeta Srbije, koji se održava u septembru 2018. godine u Bajinoj bašti.

 

01.03.2018. Donacija kancelariji za Kosovo i Metohiju za pomoć stambeno ugroženim porodicama

Sledeći principe društveno-odgovornog poslovanja Energoprojekt Holding a.d. je javno izrazio spremnost da, u skladu sa prioritetnim potrebama koje definiše Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, putem donacije za izgradnju dve kuće pruži pomoć stambeno ugroženom stanovništvu na teritoriji AP Kosovo i Metohija, i to izgradnjom porodične kuće socijalno ugroženog šestočlanog domaćinstva Save Ulamović iz Orahovca sa teritorije opštine Orahovac, a u skladu sa zahtevom opštine Orahovac 01-22/2018 od 12.2.2018. godine i završetkom izgradnje porodične kuće socijalno ugroženog domaćinstva Predraga Mihajlovića iz Livađa sa teritorije opštine Lipljan, a u skladu sa zahtevom opštine Lipljan 020-120 od 12.2.2018. godine.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i generalni direktori preduzeća „Energoprojekt Holding“ i GP „Napred“ Stojan Čolakov i Dobroslav Bojović potisali su danas ugovore o donaciji za izgradnju tri kuće za porodice Mihajlović, Ulamović i Stanojević iz Lipljana, Orahovca i Vitine.

Savo Ulamović iz Orahovca, koji ima četvoro dece, a kojem će “Energoprojekt” izgraditi kuću u vrednosti od oko 4,8 miliona dinara, zahvalio je donatorima i naveo da im je kuća u kojoj trenutno žive veoma stara, te da žive u veoma teškim uslovima.

Zahvalio je predsedniku Vučiću i na njegovoj inicijativi za pomoć Srbima na KiM, ali i na tome što je otišao u južnu pokrajinu i posetio ih.

Predrag Mihajlović iz Lipljana zahvalio je svima na donaciji i istakao da će kuća za njega i njegovu suprugu, u vrednosti od oko 1,7 miliona dinara veoma značiti, s obzirom na to da sada stanuju u kontejneru.

Generalni direktor Stojan Čolakov je tom prilikom naveo da su se u našoj kompaniji brzo i lako dogovorili da predlože ovu donaciju – „u sekundama“, te da je to u sklopu politike našeg preduzeća o društveno odgovornom poslovanju.

 

28.12.2017. Sanke Deda Mraza 2017

Energoprojekt je uputio donaciju za kupovinu 20 paketića za novogodišnji karavan „Sanke Deda Mraza 2017“ koju preprema Organizacija za pomoć i brigu o deci sa smetnjama u razvoju „MaliVEliki ljudi“. Ova divna akcija već petnaestu godinu za redom obuhvata najugroženije domove za decu sa smetnjama u razvoju i bez roditeljskog staranja, u kojima živi preko 2.000 dece na teritoriji cele Srbije.

 

23.12.2017. Proslava dečije Nove 2018. godine u holu poslovne zgrade Energoprojekt

I ove godine, za najmlađe Energoprojektovce organizovana je proslava nove 2018. godine u subotu 23.12.2017. godine, u dva termina od 15:00 i 17:00 časova. Za najmlađe su obezbeđeni paketići, kao i svečana dodela uz pozorišnu predstavu.

 

 

21.12.2017. Donacija hramu Svetog Save

Energoprojekt Holding je uputio donaciju Društvu za podizanje hrama Svetog Save na Vračaru, čiji je član od  2015. godine. Ovo Društvo osnovano je još davne 1895. godine, a reosnovano 2001. godine, a njegovi članovi su najugledniji privrednici i kompanije iz naše zemlje. Novčani prilog Energoprojekt upućuje na godišnjem nivou, a sredstva se koriste za izgradnju hrama Svetog Save.

 

26.10.2017. Donacija za decu sa smetnjama u razvoju

Energoprojekt je novčano pomogao Humanitarnu organizaciju „Radost deci“ u realizaciji njihovog programa sportskih aktivnosti za decu i mlade sa smetnjama u intelektualnom razvoju. Za realizaciju tih sportskih aktivnosti neophodno je obezbediti salu za vežbanje, prilagođene rekvizite, sportske saradnike, prevoz i osveženje

 

20.10.2017. Energoprojekt pomaže mladim talentima

Krajem 2017. godine Energoprojekt Hodling je uputio novčanu pomoć Fondaciji za mlade talente grada Beograda, neprofitnoj organizaciji čiji je cilj pružanje pomoći talentovanim učenicima, studentima i osobama koje se ističu u naučnom i stvaralačkom radu do 30 godina starosti, sa područja grada Beograda.

 

01.09.2017. Humanitarno-ekološka akcija „Sakupljajmo zajedno“

Udruženju „Čepom do osmeha“ iz Novog Sada, tokom 2017. godine predato je 480 kilograma plastičnih čepova, koji su tokom prethodnog perioda sakupljeni u Energoprojektu tokom naše akcije „Sakupljajmo zajedno“. U prikupljanju plastičnih čepova učestvuju ne samo zaposleni, već i penzioneri i njihove porodice. Energoprojektovci prikupljaju čepove, Udruženje ih preuzima na svakih nekoliko meseci, a zatim se sredstvima od prodaje nabavljaju invalidska kolica deci sa invaliditetom. Tako čuvamo životnu sredinu i pomažemo onima kojima je to najpotrebnije.

25.08.2017. Deca zaposlenih u poseti Energoprojektu

Poslednjeg petka u avgustu, sada već petu godinu za redom, poslovnu zgradu su posetili najmlađi i najslađi energoprojektovci, deca naših zaposlenih. Oko osamdeset mališana uzrasta od 3 do 12 godina, bili gosti firme i svojim dobrim raspoloženjem ulepšali Energoprojektov radni prostor. Prilikom druženja klincima i klincezama podeljeni su prigodni pokloni, poput ranaca i sportskih flašica za vodu. Poseta dece zaposlenih, održava se sa željom da se deca upoznaju sa radnim mestom i kolegama svojih mama i tata i da im se pruži lepo iskustvo koje će im kasnije pomoći da i sami odaberu karijeru u svetu inženjerstva i građevine.

 

06.03.2017. Energoprojekt na strani studenata

Naša kompanija Energoprojekt je uputila novčanu pomoć Međunarodnom udruženju studenata građevinarstva – „IACES“, i to lokalnom komitetu u Beogradu, za održavanje skupa u Beogradu pod nazivom „Building Our Connections“ koji se održava početkom marta 2017. godine.

 

31.11.2017. Upućene donacije u cilju razvoja i promocije sporta

Energoprojekt je uputio donacije Klubu malog fudbala „Beograd futsal tim“ za organizaciju devete sezone takmičenja „Zlatna biznis liga“ koja traje od 31. novembra 2017. pa sve do marta 2018. godine. Takođe novčana pomoć je upućena i Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu za potrebe Sportskog udruženja Mašinskog fakulteta „Mašinac“ radi učešća studenata na sportskoj manifestaciji i takmičenju „57. Mašinijadi“, koja se održava u Crnoj Gori.

 

26.06.2017. Postavljeno spomen-obeležje Milutinu Milankoviću

Spomen-obeležje velikom srpskom naučniku Milutinu Milankoviću otkriveno je 26. juna 2017. godine u istoimenom parku na Vračaru, u Beogradu, u blizini Meteorološke opservatorije, a preko puta Hrama Svetog Save i Karađorđevog parka. Radovi na postavljanju spomen-obeležja Milutinu Milankoviću velikanu svetske i srpske nauke, započeti su na inicijativu istoimenog udruženja i uz podršku Skupštine grada. Udruženje „Milutin Milanković“ obratilo se Privrednoj komori građevinske industrije Srbije sa molbom da članice Komore svojim doprinosom pomognu postavljanje spomen-obeležja poznatom naučniku, koje na osnovu odluke nadležnih gradskih organa Beograda finansira grad Beograd.

Na poziv udruženja “M. Milanković“, projektanti Energoprojekt Urbanizma i arhitekure su donatorski uradili sve neophodne proračune i dokumetaciju za potrebe izvođenja postamenta skulpture, dok je Energoprojekt Holding kao član Privredne komore građevinske industrije Srbije, uputio novčanu donaciju udruženju „Milutin Milanković“ za postavljanje ovog spomen-obeležja.

 

14.06.2017. Energoprojektu plaketa „Široko srce“

Na dan dobrovoljnog davalaštva krvi 14. juna 2017. godine, od Crvenog krsta Srbije Energoprojekt je dobio plaketu „ŠIROKO SRCE“ za postizanje izuzetnih rezultate na omasovljavanju dobrovoljnog davalaštva krvi u 2016. godini u kategoriji javnih preduzeća, ustanova i kompanija. Naši zaposleni u velikom broju učestvuju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi, koje se tri do četiri puta godišnje organizuju u prostorijama naše poslovne zgrade.

 

02.06.2017. Penzioneri u Energoprojektu koji su gradili decenijama

Tradicionalno okupljanje i druženje penzionera Energoprojekta sa rukovodstvom firme, održano je u petak 02. juna. sa početkom u 14 časova. Ove godine skoro 500 naših najstarijih kolega okupilo se u holu poslovne zgrade Energoprojekt. Druženje penzionera se u dobrom raspoloženju, kao i prethodnih godina, nastavilo uz koktel i muziku u holu i restoranu poslovne zgrade.

 

22.04.2017. Održana predstava za decu “Alisa u zemlji zmaja”

U subotu 22. aprila 2017. godine za mališane Energoprojekta održana je predstava “Alisa u zemlji Zmaja”, u holu poslovne zgrade Energoprojekt.

Članovi Dah teatra su malim energoprojektovcima prikazali predstavu u kojoj su kroz igru i takmičenje, vrisku i graju, tišinu, pevanje i smeh, ali i po koju suzu, što načini „Jezero suza“, utkali poeziju čika Jove Jovanovića Zmaja u čuveni roman Luisa Kerola „Alisa u zemlji čuda“.

Nakon predstave, tristotinak naših mališana imalo je priliku da pogleda u holu ispred kino sale, izložbu “Velikani srpskog inženjerstva”  i da otkrije čudesan svet rendgenskih zraka kroz instalaciju Istorijskog muzeja Srbije – Pupinove rendgen sobe.

 

21.04.2017. Svečano otvorene dve izložbe u holu poslovne zgrade

U prisustvu velikog broja zvanica, u petak 21. aprila 2017. godine u holu poslovne zgrade, svečano su otvorene dve izložbe: izložba u postavci Energoprojekta “Velikani srpskog inženjerstva” i izložba “ Veliki Tesla”, autora Andreja Vasiljevića

Izložbe su posvećene četvorici srpskih velikana – naučnika, inženjera, profesora, ljudi velikog duha, Đorđa Stanojevića, Mihajla Pupina, Milutina Milankovića i Nikole Tesle. Izložba “Veliki Tesla”, fokusirana je na Nikolu Teslu, jednog od najvećih svetskih naučnika i pronalazača u oblasti elektrotehnike, radiotehnike i fizike.

 

28.03.2017. Energoprojekt pokazao brigu za kulturu

Udruženje građana „Dah Teatar – Centar za pozorišna istraživanja“ se obratilo Energoprojekt Holdingu za pomoć rešavanju problema prokišnjavanja ravne krovne terase ispod koje se nalazi prostor ovog udruženja. Kako bi se nesmatano obavljale aktivnosti članova udruženja, potrebno je izvršiti građevinske, izolaterske, limarske, keramičarske i molersko-farbarske radove. Naša kompanija je uputila nepohodnu pomoć, dok su stručna lica iz Energoprojekt Holdinga proverila tok i okončanje realizacije radova, koje je udruženje samostalo organizovalo.

 

08.03.2017. Najstariji sugrađani prikazali svoj talenat

Korisnici gerontološkog centra Bežanijska kosa još jednom su pokazali da su aktivni članovi našeg društva, a Energoprojekt da je društveno odgovorna kompanija koja brine o najstarijim sugrađanima. Tako su u našoj firmi 6.i 7. marta 2017. godine, štićenici ovog centra prikazali sav svoj talenat i predstavili izložbu slika, nakita i ručno rađenih umetničkih predmeta. Sredstva prikupljena tom prilikom iskoristiće se za kupovinu repromaterijala za kreativnu radionicu odeljenja demencije tog gerontološkog centra.

 

03.01.2017. Energoprojekt ulaže u budućnost

Već petu godinu za redom, Energoprojekt nastavlja da bude član Kluba prijatelja UNICEF-a. Svojim mesečnim donacijama, pomažemo UNICEF-u u sprovođenju brojnih aktivnosti čiji je osnovni cilj zaštita i ostvarenje prava dece i mladih, a na isti način nastavićemo da učestvujemo u radu ove organizacije i tokom 2017. godine.

 

Uspešan izlet naših penzionera

Krajem novembra Udruženje penzionera Energoprojekta napravilo je lep izlet do planine Tare gde su posetili Drvengrad, Mećavnik i kompleks park Tara. Grupa od 19 penzionera je krenula sa jednim manjim autobusom koji su za taj dan dobili od naše kompanije Energoprojekt Niskogradnja.

 

Sakupljajmo zajedno

Tokom 2016. godine u humanitarno-ekološkoj akciji „Sakupljajmo zajedno“ zaposleni u Energoprojektu sakupili su čak 500 kg plastičnih čepova. U poslednjem kvartalu sakupljeno je oko 150 kg čepova, koje će naknadno preuzeti humanitarno udruženje Čepom do osmeha. Sredstva koja Udruženje prikupi od prikupljenih prodaje čepova, služe za kupovinu invalidskih kolica za decu kojoj su najpotrebnija.

 

Briga za najmlađe

Energoprojekt Holding uputio je donaciju za kupovinu 50 paketića za novogodišnji karavan „Sanke Deda Mraza 2016“ . Ova divna akcija već četrnaestu godinu za redom obuhvata najugroženije domove za decu sa smetnjama u razvoju i bez roditeljskog staranja, u kojima živi preko 2.000 dece na teritoriji cele Srbije. Organizacija „MaliVEliki ljudi“ zajedno sa Deda Mrazom pokloniće deci sa posebnim potrebama, koja su smeštena u domovima, paketiće prilagođene stepenu ometenosti i uzrastu,  kao i novogodišnji spektakl – pozorišnu predstavu i podelu paketića.

 

Energoprpojekt gradi bolji svet

Na zadovoljstvo svih onih koji uživaju u dostignućima talentovanih sportista, Energoprojekt tradicionalno pomaže razvoj sporta i sportske manifestacije. U prethodnom periodu upućena je donacija Teniskom savezu Srbije za pomoć u realizaciji Dejvis kupa između Srbije i Engleske, kao i Ženskom rukometnom klubu Crvena zvezda za osnivanje škole rukometa. Takođe, donacija je upućena i Košarkaškom klubu „Mladost“ Zemun, koji postoji već 62. godine i koji se obratio Energoprojekt Holdingu za pomoć u realizaciji akcija kao što su letnja škola košarke za najmlađe, časovi košarke u zemunskim školama i slično.

 

Donirana kolica Gerontološkom centru

U humanitarno-ekološkoj akciji  prikupljanja tvrdih plastičnih čepova koji se mogu reciklirati, a koju smo započeli tokom januara meseca 2016. godine, zaposleni su prikupili 45 kg plastičnih čepova. Prikupljeni čepovi predati su početkom februara reciklažnom centru, a sredstva prikupljena tom prilikom udružena su sa novčanom donacijom koju je uputio Energoprojekt Holding, tako da su kupljena nova, kvalitetna invalidska kolica nemačkog proizvođača „Meyra“, koja su 23. februara uručena domu na Bežanijskoj kosi. Korisnici i uprava Gerontološkog centra zahvalili su nam se od srca na ovom poklonu, koji mnogima od njih ulepšava i olakšava teške dane.

 

Igre bez granica 2016

Katar je jedna od retkih zemalja u svetu u kojoj se sportski dan obeležava kao nacionalni praznik. Od 2012. godine, svakog drugog utorka u februaru, održava se „Nacionalni dan sporta“. S obzirom na to da je Entel već četvrt veka poslovno aktivan u ovoj zemlji i da predstavlja kompaniju koja godinama kontinuirano podržava sportske aktivnosti, od prošle godine pokrenuto je održavanje sportskog dana pod nazivom „Igre bez granica“ u okviru  „Pearl Garden” kompaunda, kao naš doprinos proslavi praznika koji promoviše sport i zdrav način života.

 

Pomoć upućena akademskoj zajednici

Energoprojekt Holding je tokom februara 2016. uputio donaciju timu studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, za učešće na prestižnom međunarodnom takmičenju iz Međunarodnog i Arbitražnog prava „Willem C. Vis International Commercial  Arbitration Moot“, na kojem se naši studenti takmiče sa studentima sa najuglednijih pravnih fakulteta na svetu kao što su Harvard, Sorbona, Frajburg itd.

Upućena pomoć za kupovinu skenera

Energoprojekt Holding uputio je donaciju i učestvovao u humanitarnom Dobrotvornom Saboru, čiji cilj je bio prikupljanje novčanih sredstava u visini od 500.000 evra za kupovinu novog skenera za potrebe Specijalne bolnice za cerebrovaskularne bolesti „Sveti Sava“.

Entel pomogao srpsku reprezentaciju u padobranstvu

Pod pokroviteljstvom kralja princa, šeika Hamdana bin Muhameda bin Rašida Al Maktuma, u Dubaiju su od 1. do 12. decembra 2015. godine održane Svetske igre u vazduhu (World Air Games 2015). U okviru navedenih igara takmičilo se tridesetak zemalja sveta, sa približno 1.500 sportista koji su se nadmetali u trinaest različitih disciplina. Kompanija Energoprojekt Entel u Dubaiju, pomogla je učešće petočlane padobranske reprezentacije Srbije na ovoj svojevrsnoj olimpijadi u vazduhu. Pomoć Entela ogledala se u nabavci dela neophodne opreme (preciznih modernih instrumenata i kamera, koje su važni elemenati opreme koja se koristi tokom izvođenja skokova), kao i u omogućavanju dodatnih trenažnih skokova na lokaciji održavanja takmičenja, usled složenih proceduralnih zahteva koji su na snazi u Dubaiju.

Donacija za 50 paketića za karavan „Sanke Deda Mraza“

Energoprojekt Holding uputio je donaciju za kupovinu 50 paketića za novogodišnji karavan „Sanke Deda Mraza“ koju organizuje organizacija „maliVeliki ljudi“. Ova divna akcija već trinaestu godinu za redom obuhvata najugroženije domove za decu sa smetnjama u razvoju i bez roditeljskog staranja, u kojima živi preko 2.000 dece na teritoriji cele Srbije.

Zajednička ekološko-humanitarna akcija

Akcija „Sakupljajmo zajedno“ pokazala se kao veoma uspešna, o čemu govori veliki odziv zaposlenih u Energoprojektu, pokazujući njihovu želju da pomognu i istovremeno učine nešto korisno za poboljšanje životne sredine.Energoprojekt je započeo zajedničku, ekološko-humantarnu akciju prikupljanja svih vrsta plastičnih čepova 15. oktobra 2015. godine. Princip akcije je jednostavan i veoma efikasan – sakupljaju se čepovi od tvrde plastike, zatim se predaju reciklažnom centru, a prikupljena sredstva koriste se u humanitarne svrhe. Sredstva od reciklaže čepova, prosleđuju se Gerontološkom centru Novi Beograd – prvih 500 kg sakupljenih čepova, a nakon toga sakupljaju se čepovi za pomoć drugim organizacijama koje pomažu deci i osobama sa invaliditetom.

Plaketa crvenog krsta za Energoprojekt

Na Svetski dan dobrovoljnog davanja krvi 14. juna, koji je obeležila opštinska organizacija Crvenog krsta u saradnji sa republičkim Crvenim krstom u Studentskog gradu, Energoprojekt je od Crvenog krsta Srbije dobio plaketu u znak priznanja za izuzetne rezultate na omasovljavanju dobrovoljnog davalaštva krvi u 2014. godini.

Najmlađi energoprojektovci posetili poslovnu zgradu

Poslednjeg petka u avgustu tradicionalno je održan najveseliji i najnasmejaniji dan u našoj kompaniji, jer su poslovnu zgradu posetili najmlađi i najslađi energoprojektovci, deca naši zaposlenih. Preko dvestotine mališana uzrasta od 3 do 12 godina, po treći put su bili gosti naše firme i svojim smehom, spontanošću, radošću i razdraganim licima, pokazali su svu lepotu ove izuzetne akcije. Poseta se održava sa željom da se deca upoznaju sa radnim mestom i kolegama svojih mama i tata. Bilo je to pravo malo slavlje i vrlo važan događaj i za male i za velike energoprojektovce.

U galeriji Energoprojekt održana „Jesenja izložba 2015“

„JESENJA IZLOŽBA 2015“ nastala je iz želje i htenja da se dodatno podstakne likovnost u Energoprojektu, te da se prikažu dela onih koji su vezani za rad Galerije Energoprojekt, koja se nalazi unutar poslovne zgrade kompanije. Izložba je objedinila radove dvadeset autora, čiji su afiniteti različiti. Izložba zagovara ideju studije slučaja: prijavili su se slikari, majstori fotografije i jedan karikaturista sa svojim delima.

Poseta studenata iz Holandije

22. maja 2015. godine Energoprojekt je sa zadovoljstvom ugostio 35 studenata iz Holandije (starih iѕmeđu 20 i 22. godine) sa univerziteta Groening (Groening), najboljeg holandskog koledža za biznis, finansije i menadžment, kao i njihovo dvoje profesora. Studenti su našu kuću napustili izuzetno zadovoljni informacijama i znanjem koje su dobili. Prema njihovim rečima oduševljeni su posetom Energoprojektu i lepom atmosferom u kojoj su dočekani.

Obeležen međunarodni dan zaštite čovekove sredine

Povodom obeležavanja međunarodnog dana zaštite čovekove sredine 20. juna 2015. godine u vremenu od 08 do 12 časova organizovana je akcija na uređenju prostora ispred i oko poslovne zgrade Energoprojekta, u kojoj je učestvovalo dvadesetak naših zaposlenih, najveći delom kolega iz službe bezbednosti poslovne zgrade.

Humanitarna izložba

Korisnici Doma Bežanijska kosa održali su 11. i 12. juna 2015. godine prodajnu humanitarnu izložbu u holu zgrade EP. Ova ustanova posluje u okviru Gerontološkog centra Beograd i namenjena je smeštaju odraslih i starijih lica.

Majska akcija davanja krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi održana je 21. maja. Ukupno 48 energoprojektovaca dalo je krv. Ova impresivna cifra pokazuje da našim zaposlneima ne nedostaju osećaj za solidarnost i empatija.

Gradimo bolji svet za najmlađe

Već drugu godinu za redom, Energoprojekt je član Kluba prijatelja UNICEF-a. Mesečnim donacijama, kao član kluba, pomažemo UNICEF -u u sprovođenju brojnih aktivnosti čiji je osnovni cilj zaštita i ostvarenje prava dece i mladih. Tokom prethodne godine pomogli smo brojne UNICEF -ove akcije koje omogućava izgradnju podsticajnog okruženja za decu. Na isti način Energoprojekt će nastaviti da učestvuje u radu ove organizacije i tokom 2015. godine.

Entelovi sportski poduhvati

Desetog februara 2015. godine, kada je Katar slavio svoj četvrti nacionalni Dan sporta, Energoprojekt Entel je na Perl Garden kompleksu organizovao svoje prve “Igre bez granica, Doha 2015”. Odlučeno je da se ovogodišnje sportske igre organizuju u mnogo većem obimu nego do sada i da se tako na pravi način proslavi praznik koji promoviše sport i zdrav način života.Bilo je različitih vrsta igara, kako igara brzine i izdržljivosti, tako i testova snage i spretnosti.

 

Januarska akcija davanja krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi održana je 22. januara 2015. godine. Prijavilo se 39 davalaca krvi, od čega je 36 energoprojektovaca dalo krv, od toga po prvi put krv su dala dva davaoca, dok je troje odbijeno. Sledeća akcija je zakazana za četvrtak 21. maj 2015. godine, u periodu od 10h do 15h.

Sedmi Memorijalni turnir u malom fudbalu

Sedmu godinu zaredom Energoprojekt Oprema uz pomoć kolega iz Hidroinženjeringa, Entela i Energodate, organizuje turnir u malom fudbalu u znak sećanja na našeg prerano preminulog kolegu Srećka Košanina. Turnir se održao 19. Marta, a učestvovalo je pet ekipa: Energoprojekt Entel, Energoprojekt Hidroinžinjerig, Energoprojekt Oprema, Šnajder Elektrik, Teknoksgrup. U finalu Oprema je izvojevala pobedu nad Šnajder Elektrik rezultatom 2:0 i osvojila sedmi Memorijalni turnir.

Energoprojekt sarađuje sa Građevinskim fakultetom

Energoprojekt se uključio u pomoć pri izdavanju i štampanju udžbenika Tehnologija građevinskih radova, koji se bavi grubim građevinskim radovima, a za čiju pripremu je zadužen Građevinski fakultet iz Beograda. Udžbenik će imati sedam poglavlja sa 350 strana i oko 200 fotografija u boji. Sa tiražom od 500 primeraka, biće podrška u nastavi i od velike koristi inženjerima u praksi. Energoprojekt sa zadovoljstvom ulaže u znanje mladih ljudi, ako i u što bolji kvalitet knjiga i udžbenika koji će im pomoći da postanu stručni i profesionalni.

Sat za našu planetu

Energoprojekt se i ove godine, četvrte u nizu , simboličnim isključivanjem rasvete i dekorativnog osvetljenja na sat vremena na poslovnoj zgradi Energoprojekta priključio Svetskom fondu za prirodu (WWF) u globalnoj akciji očuvanja životne sredine “Sat za našu planetu“.

Ulaganje u zdrav život zaposlenih

Zaposleni Energoprojekta u samoj zgradi, u salama za vežbanje, imaju mogućnost da se bave svojim fizičkim zdravljem. Od decembra prošle godine u tome im pomaže i specijalizovani personalni trener. Takođe, tokom januara i februara, proširene su sale za vežbanje, kao i prostor u kom se nalaze svlačionice, a obezbeđen je i sto za stoni tenis.

Nastavak višegodišnje tradicije

Nastavljajući višegodišnju uspešnu saradnju sa nacionalnom organizacijom za razmenu studenata – IAESTE Srbija, Entel je i ove godine bio domaćin stranim studentima koji su izabrali da svoju stručnu praksu realizuju u našoj kompaniji. Ctručno usavršavanje je trajalo od 6 do 8 nedelja. Kako bi period boravka u Entelu bio iskorišćen za sticanje što više novih stručnih znanja, studenti su odmah po dolasku bili uključeni u aktivnosti koje se sprovode na aktuelnim projektima ne samo u zemlji, već i u inostranstvu.

AD Hidroinženjering dobio pohvalu PKS

Za svoj rad pri pružanju pomoći i logistike za ugrožena područja Kladova i Naselja Tekija i stradalih u polavama koje su zadesile ove krajeve sredinom septembra, AD Hidroinženjering dobio je zahvalnicu Privredne Komore Srbije. Naime, stručnjaci iz Energoprojekt Hidroinženjering i još nekoliko drugih firmi, su u najurgentnijem roku obišli brdo iznad Tekije, doneli procenu u kakvom je ono stanju, kako bi se znalo šta treba uraditi sa stanovištvom koje živi ispod samog brda u Tekiji.

Nastavlja se dobra saradnja sa fakultetima

Energoprojekt ostvaruje dugogodišnju saradnju sa Fakultetom Organizacionih Nauka iz Beograda, kada je u pitanju organizacija stručne prakse. Ove godine tokom tri nedelje, 12 studenata imalo je priliku da se u Holdingu, Energodati, Opremi i Visokogradnji upozna sa delatnostima firme, načinom poslovanja, mestom i ulogom inženjera njihove struke u firmi. Na gradilištu Stambeno-poslovni objekat Cara Nikolaja II praksu je obavilo oko 20 studenata Građevinskog fakulteta, 15 Arhitektonskog i 10 studenata Više građevinske škole.

AD Entel nagradio najbolje đake

AD Entel je i ove godine nagradio decu svojih zaposlenih koji su odlični đaci – njih ukupno devetnaest, od čega je sedmoro osnovaca sa prosekom 5,0 i dvanaest srednjoškolaca sa prosekom većim od 4,5. Ovo je već sedma godina za redom, kako Entel nastavlja ovu sada već pravu, lepu tradiciju. Ove godine deci su poklonjeni tableti marke Samsung Galaxy Tab, a oko organizacije i izbora poklona angažovao se sindikat.

Uplaćena pomoć ugroženima od poplave od zaposlenih entela na srednjem istoku

Zaposleni Energoprojekt Entel a.d. u INO punktovima na Srednjem istoku, kao što su Katar, UAE i Oman, uzeli su učešće u prikupljanju finansijske pomoći za ugrožene u majskim poplavama u Republici Srbiji. Oni su dobrovoljno donirali deo svoje zarade, u ukupnom iznosu od 34,119.84 američkih dolara odnosno oko 2.900.000 dinara.

Još jedna uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi

Na akciju dobrovoljnog davanja krvi krajem septembra, došlo je 43. energoprojektovih potencijalnih davalaca, od toga je 38. dalo krv, dok je petoro odbijeno iz zdravstvenih razloga. Četvoro zaposlenih su po prvi put dali krv. Broj davalaca u Energoprojektu u toku ove godine za tri održane akcije, isti je kao i prošle.

Zaposleni pomogli koleginici

Zaposleni u Energodati, firma Energodata i njen Sindikat, pokazali su da imaju veliko srce prikupivši novac za troškove lečenja svoje koleginice Sandre Veličković, koja je član ovog kolektiva od prošle godine. Sandra je imala retku vrstu tumora oka i glaukom, koji su direktna opasnost gubitku vida. Pošto lečenje u Srbiji nije moguće, moralo je biti nastavljeno u Gracu. Novac je sakupljen u veoma kratkom roku, a koleginica Sandra je uspela da ode na lečenje i sačuva vid. .

Pomoć ugroženima u poplavama

Energoprojekt je jedna od prvih kompanija koja se uključila u nesebičnu pomoć ugroženima u katastrofalnim poplavama koje su zadesile Srbiju sredinom maja i bez domova ostavile hiljade ljudi. Već tokom popodnevnih sati u petak 16. maja 2014. godine, krenulo se u akciju pripreme prihvatilišta za evakuisane građane u Energoprojektovom Smeštajnom kompleksu Paviljoni, koji se nalazi u Zemunu. Evakuisanim Obrenovčanima, Energoprojekt je osim komfornog smeštaja u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama, od kojih svaka ima svoju kuhinju i kupatilo, obezbedio i po tri obroka dnevno, koji su se pripremali u restoranu unutar Paviljona. U centru se nalazilo oko 220 osoba iz Obrenovca i njegove okoline, od čega je oko 40 mališana i beba, kao i nekoliko trudnica. Evakuisani ljudi su izrazili veliku zahvalnost na gostoprimstvu i trudu naših zaposlenih da im teške dane olakšaju što je više moguće. Raseljeni Obrenovčani su Paviljone napustili nakon 27 dana , odnosno 11. juna. Novčanu pomoć u ovoj teškoj situaciji su uputile i neke od naših inostranih kompanija, poput Energo Nigerije.

Poklon za decu sa Kosova i Metohije

AD Niskogradnja i ove godine poklonila je 50 knjiga deci na Kosovu i Metohiji, i to ovog puta mališanima iz škole O.Š.“Vuk Karadžić“ iz Sočanice. Naša firma ima tradiciju doniranja knjiga i ulaganja u kulturu, naročito kada su u pitanju najmlađi. Na ovaj način AD Niskogradnja još jednom pokazuje da želi da život dece učini sadržajnijim i duhovno bogatijim.

Neobična donacija Centru za brigu o deci u Zvečanskoj

AD Garant je napravio veoma lepu i nesvakidašnju donaciju Centru za brigu o deci u Zvečanskoj, u Beogradu. Naime naša firma poklonila je štićenicima ovog centra dva elektronska automobila, koja deca mogu da voze u dvorištu ili unutrašnjosti Centra. Ove atraktivne igračke rade na akumulatorsko punjenje, a imitiraju bolid formule 1 i terenac.

Energoprojekt pomaže umetničko stvaralaštvo

Energoprojekt Holding pomogao je da se realizuje predstava “Solunci govore“, čija je beogradska premijera održana u subotu 26. aprila 2014. godine, na sceni „Raša Plaović“, Narodnog pozorišta u Beogradu. Predstava „Solunci govore“ uvrštena je u zvanični program obeležavanja sto godina od početka Prvog svetskog rata, a pod pokroviteljstvom je predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika. Svoj blagoslov predstavi dao je patrijarh srpski g. Irinej.

Donacija za Kreativno edukativni centar

Energoprojekt Holding je uputio pomoć Kreativno edukativnom centru „KEC“ iz Beograda, dodelivši novčanu donaciju koja će omogućiti nastavak njihovog dugogodišnjeg rada sa osobama sa intelektualnim teškoćama, a samim tim i poboljšanje kvaliteta života ove veoma ugrožene i marginalizovane grupe građana.

Energoprojekt u Klubu prijatelja Unicefa

Već godinu dana godina Energoprojekt je član Kluba prijatelja Unicefa. Mesečnim donacijama, kao član kluba, pomažemo Unicefu u sprovođenju brojnih aktivnosti čiji je osnovni cilj promocija, zaštita i ostvarenje prava dece i mladih. Tokom prethodne godine pomogli smo brojne Unicefove akcije koje omogućava izgradnju boljeg sveta za decu, podsticajnog okruženja bez siromaštva, nasilja, isključenosti i neizvesnosti, između ostalih i akciju „Škola bez nasilja“. Na isti način Energoprojekt će nastaviti da učestvuje u radu ove organizacije i tokom 2014. godine.

Četvrta izložba radova štićenika centra „Sunce“

U poslovnoj zgradi naše kompanije održana je četvrta u nizu, dobrotvorna prodajna izložba radova dece iz dnevnog boravka – centra za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju „Sunce“ na Bežanijskoj kosi. Prikupljena sredstva će se upotrebiti za kupovinu materijala za rad dece u likovnoj radionici.

Podrška mladom sportisti

Holding je podržao mladog sportistu Nikolu Radosavljevića da ode na Evropsko prvenstvo u karateu koje se u aprilu održava u Nemačkoj u periodu od 09.05 do 11.05.2014. godine. Nikola je višestruki šampion Evrope i sveta u karateu, kao i prvak na raznim međunarodnim takmičenjima.

Naučna razmena

Grupa od oko 30 studenata, asistenata i profesora arhitekture na Tehničkom univerzitetu u Cirihu posetila je krajem oktobra Energoprojekt. Poseta je organizovana u okviru studijskog putovanja i obilaska kulturnog nasleđa Beograda i istraživanja objekata od arhitektonske vrednosti, uz saradnju i naučnu razmenu sa nastavnim osobljem Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

Priznanje za solidarnost i profesionalizam

Na bazi anketiranja koje je sprovela Organizacija za istraživanje javnog mnjenja Perua, AD Niskogradnja ocenjena je kao najbolji izvođač u području grada Kahamarka u 2012./2013. godini. Rezultati su objavljeni u lokalnom listu Panorama, gde je našoj kompaniji uručeno i simbolično priznanje. U konkurenciji su bile brojne izvođačke firme koje su angažovane na projektima u ovom regionu. Razmatran je odnos izvođača prema lokalnoj zajednici, podrška i pomoć u situacijama kada je bila neophodna organima vlasti, snagama reda ili lokalnom stanovništvu. Niskogradnja je maksimalnu solidarnost pokazala u slučajevima obilnih poplava, geoloških poremećaja koji su ugrožavali saobraćaj, a pored toga Niskogradnju su od ostalih izdvojili pre svega profesionalizam na projektima i dobra saradnja sa lokalnim vlastima na realizaciji zajedničkih zadataka.

Fer-plej turnir „Mali fudbal – velika škola“

Dve sportske ekipe iz sistema Energoprojekt učestvovale su u humanitarnom Fer-plej turniru „Mali fudbal – velika škola“, u organizaciji UNICEF-a. Ovo je tradicionalan godišnji turnir za podršku programu „Škola bez nasilja“. Naše učešće na turniru pomaže UNICEF-ov dalji rad na ovom programu koji se trenutno sprovodi u 250 osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Plaketa za humanost zaposlenih

U junu 2013. godine Energoprojekt je dobio još jedno priznanje za tradiciju humanosti koju gaji još od svog osnivanja. Crveni krst Srbije dodelio je Energoprojektu plaketu kao znak priznanja za izuzetne rezultate u omasovljavanju dobrovoljnog davalaštva krvi u 2012. godini, kada je krv dalo 139 na[ih davalaca. Priznanje je dodeljeno povodom svetskog dana doborovoljnog davanja krvi, 14. juna. Od početka ove godine čak 102. naših zaposlenih se priključilo ovoj tradicionalnoj, nesebičnoj akciji, koju redovno organizujemo u jednoj od sala poslovne zgrade.

Studenti u poseti Energoprojektu

Sredinom maja 2013. godine, Energoprojekt je sa zadovoljstvom ugostio petnaest studenata iz Nemačke, Holandije, Češke, Perua i Srbije, tokom međunarodne edukativne manifestacije Academy Days, koja je okupila studente iz raznih krajeva sveta. Tom prilikom, studentima su održana brojna korisna predavanja iz oblasti u kojima posluju firme iz sistema Energoprojekt.

Podrška budućim kolegama

Donacija Energoprojekta je pomogala mlade inženjere tehničkih i tehnoloških fakulteta u Beogradu, na reginalnom takmičenju mladih inženjera EBEC (European BEST Engineering Competition), koje je ove godine održano u Sofiji u organizaciji regionalne BEST grupe (Board of European Students of Technology). Osmoro naših budućih mladih kolega, nadmetalo se u oblastima studije slučaja i timskog dizajna, protiv timova iz Niša, Kragujevca, Skoplja, Mostara, Podgorice i Sofije. U svojim rešenjima studenti naših timova su pokazali znanje, inovativnosti i domišljatost, koji ih su na kraju doveli do pobede u studiji slučaja i kvalifikacije za evropsko takmičenje koje se održava u Varšavi.

 

Izložbe dečijih radova

U Energoprojektu su održane dve dobrotvorne prodajne izložbe radova štićenika iz centra za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju „Sunce“ na Bežanijskoj kosi. Izloženi su predmeti od keramike i tekstila, kao i predmeti i ukrasi prigodni za uskršnje praznike. Prema rečima likovnih terapeuta koji su organizovali izložbe, one su znatno posećenije nego u drugim beogradskim firmama.

60 platana – Poklon Energoprojekta gradu Beogradu i Beograđanima za jubilej, 60 godina uspešnog poslovanja

Energoprojekt , kao jedna od vodećih srpskih kompanija koja je u svom poslovanju uvek vodila brigu o široj društvenoj zajednici u kojoj posluje, od načina poslovanja do aktivnog učešća u raznim dobrotvornim akcijama, se u junu priključio akciji „Dar za Bulevar – Znak da volimo Beograd“. Našem Beogradu, gradu u kome smo osnovani, u kojem gradimo i iz kojeg vodimo sve naše poslove širom sveta, poklonili smo 60 platana. Verujemo da će šezdeset platana našem gradu i sugrađanima ulepšati i poboljšati kvalitet života i da će istovremeno biti simboličan podsetnik na šest decenija uspešnog poslovanja Energoprojekta kako u zemlji tako i u svetu.

Donacija za aktivnosti organizacije „maliVeliki ljudi“ iz Beograda

Tokom 2006. godine i povodom pedesetpetogodišnjice postojanja „Energoprojekta“, kompanija je umesto održavanja svečane akademije uplatila iznos od četiri miliona dinara (50.000 evra) za decu sa posebnim potrebama. Predviđeno je da se iz pomenute sume novca finansira nekoliko aktivnosti humanitarne organizacije „mali Veliki ljudi“ iz Beograda. Jedna od njih održana 4. jula 2007. godine na „Ušću“, kod hotela „Jugoslavija“, pod nazivom „Male velike igre bez granica za decu sa posebnim potrebama“, gde je „Energoprojekt“ bio glavni domaćin igara.

Donacije za ustanove socio-humanitarnog karaktera

Kompanija je u proteklom periodu podržala rad brojnih ustanova i organizacija socio-humanitarnog karaktera, kao što su Udruženje ratnih vojnih invalida, Centar za smeštaj dece ometene u razvoju, program UNICEF-a „Škola bez nasilja“, Humanitarna organizacija «Naša Srbija», Centar za smeštaj i dnevni boravak autistične dece, i drugih.

Donacije za zdravstvene ustanove

Kompanija „Energoprojekt“ je u proteklom periodu pomogala Klinički centar Srbije (u okviru projekata rekonstrukcije pojedinih odeljenja KCS, delimično uz naplatu, a delimično u vidu donacija). Značajniji iznosi donacija dati su i ustanovama KBC „Bežanijska Kosa“ i Prvoj hirurškoj klinici u Beogradu. Po potrebi se daje i određena solidarna pomoć zdravstvenim ustanovama u sklopu lečenja teško obolelih radnika „Energoprojekta“ ili članova njihove najuže porodice.

Podrška strukovnim udruženjima

Kompanija sarađuje i podržava rad pojedinih strukovnih udruženja i organizacija poput SIGRA – Evropskog društva elektro-inženjera, ICOLD – Komiteta za visoke brane, Inženjerske komore, i dr.

Pomoć za Hilandar

U maju 2006. godine, kompanija „Energoprojekt“ ostvarila je saradnju sa manastirom Hilandarom, odnosno njihovim predstavništvom u Beogradu. Kompanija je organizovala službeni put u Hilandar u cilju fotografisanja kompleksa manastira, nakon čega su u Beogradu bile organizovane prodajne izložbe sa preko 60 izložbenih (2.000 slikanih) fotografija, gde je sav prihod od prodatih fotografija išao za obnovu manastira stradalog u požaru. Po povratku, organizovane su tri prodajne izložbe sa preko 100 prodatih fotografija velikog formata. Sve uramljene fotografije su nakon organizovanih izložbi poklonjene zadužbini manastira u Beogradu.

Publikacije

Kompanija je u proteklom periodu sponzorisala izradu monografije „O Nemanjićima i srpskim svetinjama na Kosovu“, kao i izdavanje knjige „Ilustrovana istorija radio terapije“.

Saradnja sa Srpskom i Ruskom pravoslavnom crkvom

Kompanija podržava rad Srpske pravoslavne crkve uopšte, kao i Ruske pravoslavne crkve u Beogradu. U tom smislu, posredstvom navedenih institucija, date su i određene namenske donacije za pomoć ugroženima na Kosovu i Metohiji i udruženju ratnih vojnih invalida.

Sponzorstva sportskih saveza i klubova

„Energoprojekt“ sponzoriše i određene sportske saveze i klubove kao što su Vaterpolo savez Srbije (organizacija FINA KUP-a), Košarki savez Srbije (organizacija evropskog prvenstva u košarci), Kajakaški savez Srbije, Klub praktičnog streljaštva, pojedine košarkaške klubove, i dr.

Sponzorstvo kulture i umetnosti

Tokom 2005. godine, „Energoprojekt“ je bio sponzor Narodnog pozorišta u Beogradu. Kompanija je u proteklom periodu sponzorisala i održavanje Džez festivala u Valjevu.

Stipendiranje učenika i studenata deficitarnih zanimanja

U Kompaniji „Energoprojekt“ ne postoje trajni programi podrške nauci i obrazovanju, več se sponzorstva sprovode od slučaja do slučaja. Generalno se sponzorišu studenti i đaci deficitarnih zanimanja, kao što su zidari, tesari, armirači, vodoinstalateri, električari, građevinski inženjeri, arhitektonski inženjeri, itd.