ENERGOPROJEKT u potpunosti podržava sve mere vlada Republike Srbije i drugih zemalja za smanjenje širenja virusa na teritorijama i zajednicama u kojima realizuje svoje projekte.

 

BEZBEDNOST I ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU

Energoprojekt se pridržava svih odluka, preporuka i mera javnih zdravstvenih institucija i državnih organa kako u Republici Srbiji tako i u zemljama u kojima posluje. Bezbednost i zdravlje ljudi na koje utičemo je u centru pažnje prilikom donošenja odluka i preporuka u ovom izazovnom periodu.

Energoprojekt je doneo Preporuke za preventivno ponašanje i postupanje u Sistemu Energoprojekt, radi smanjenja negativnih posledica po zdravlje zaposlenih i ograničavanja širenja Covid 19 virusa i o tome obavestio sve zaposlene i druge zainteresovane strane.

 

RAD U USLOVIMA BORBE ZA SUZBIJANJE ŠIRENJA KORONA VIRUSA

Rukovodstva Energoprojekt Holdinga i svih zavisnih društava iz Sistema Energoprojekt su, na osnovu kontinuiranog praćenja situacije u zemlji i svetu, donela odluku da se nastavi sa poslovnim aktivnostima u meri koja obezbeđuje bezbedan i siguran rad zaposlenima, partenerima, saradnicima i omogućava realizaciju neophodnih poslovnih procesa.

Zaposleni koji su u mogućnosti da svoje aktivnosti sprovode od kuća imaju pravo i obavezu da to čine. Podržavamo korišćenje dostupnih informaciono-komunikacionih tehnologija i alata za obezbeđenje komunikacije između zaposlenih, sa klijentima, partnerima i drugim zainteresovanim stranama.

Naša gradilišta su, u zavisnosti od zahtevanih uslova i preduzetih mera u zemljama u kojima radimo, otvorena ili zatvorena. U Srbiji, gradilišta i dalje rade, pod uslovom da se na njima mogu obezbediti adekvatni uslovi za bezbedan i zdrav rad. Gde nije moguće obezbediti zahtevane uslove socijalnog distranciranja, rad se prekida.  U skladu sa navedenim, u ovom momentu, u pojedinim zemljama u svetu naša gradilišta su zatvorena do sticanja uslova za njihovo ponovno aktiviranje.

 

ZAJEDNO ĆEMO ISTRAJATI

Cenimo napore svih zaposlenih u ovim izuzetnim trenucima. Zahvalni smo svima na njihovoj odgovornosti u realizaciji poslovnih zaduženja. Zahvalni smo kolegama koji rade od kuća, a posebno svima onima koji su i dalje u prvim redovima – kolegama koji u poslovnoj zgradi, drugim punktovima i aktinim gradilištima u zemlji i svetu obavljaju neophodne poslove.

Sigurni smo da ćemo zajedno prebroditi i ovaj veliki izazov, kao što smo to zajedničkim delovanjem uspeli i sa mnogim drugim izazovoma u prošlosti.