01 02 03 01
01 01 01 01
01 01 01 01
01 01 01 01
Poslovna zgrada Štampa El. pošta

Energoprojekt se od 1982. godine nalazi u poslovnoj zgradi u Bulevaru Mihaila Pupina broj 12 u Beogradu, koju je samostalno finansirao, projektovao i izgradio. U međuvremenu su sopstvenim sredstvima kupljeni ili izgrađeni poslovni prostori u Rusiji, Peruu, Velikoj Britaniji, Nigeriji, Gani, Ugandi, Zambiji i odnedavno u Muskatu u Omanu.

Poslovna zgrada Energoprojekta ima površinu od 44.570 m2 i prostire se na 4 lamele. Tu se kreiraju mnogi projekti, rešavaju i najsloženiji inženjerski problemi i logistički podržava realizacija svih projekata u inostranstvu na četiri kontinenta. Poslovnu zgradu Energoprojekta projektovao je arhitekta Aleksandar Keković, koji je za ovaj projekat 1983. godine dobio prestižnu nagradu lista „Borba“.
 
Zgradu okružuje nešto više od 3.700 m2 uređenih travnjaka. Pored glavnog ulaza u zgradu nalazi se monumentalna skulptura Feniks, vajara Nandora Glida. Energoprojekt je ovo umetničko delo poklonio Novom Beogradu 11. aprila 1988. godine u čast oslobođenja i rođendana ove opštine.
 
Posmatračima su naročito zanimljive krovne površine pod kupolama, koje zauzimaju oko 1500 m2. Kupole su izgrađene od saćastog polikarbonata na aluminijumskoj konstrukciji. Na krovu poslovne zgrade nalazi se i solarna elektrana "Energosolar" snage 120 kW. U rad je puštena u novembru 2012. godine i jedna je od prvih te vrste u Srbiji.
 

Poslovna zgrada ima kino salu, galerijski prostor u kojem se često prave umetničke izložbe, veliki broj sala za sastanke i konferencije, sale za vežbanje i fitnes centar za zaposlene, restoran, a u okviru zajedničkih prostorija nalazi se i Udruženje penzionera. U okviru poslovne zgrade smeštena je i zdravstvena ambulanta. Zgrada je opremljena sa sistemima za audio video nadzor, kontrolu pristupa, otkrivanje i dojavu požara, kao i prilaznim rampama i elektronskim stepenicama, koje olakšavaju kretanje osoba sa invaliditetom. Unutar zgrade se nalazi čak 1.300 m2 zelenih površina.

 
Prijem stranaka u poslovnu zgradu Energoprojekt je: radnim danima od 08,00 do 16,00 časova.
 
U poslovnoj zgradi zabranjen/o je:

● Ulaz zaposlenih i/ili stranka koji su neprimereno obučeni (kratke pantalone, šorts, bermude, majica na bretele, papuče i svako drugo odevanje koje je neprimereno poslovnom kodeksu);
 
● Ulaz zaposlenih i/ili stranaka koje su pod uticajem alkohola ili drugih opijata;
 
● Ulaz zaposlenih i/ili stranaka koje se nasilno ponašaju;
 
● Ulaz zaposlenih i/ili stranaka koje su nepropisno parkirale motorno vozilo (ispred glavnog ulaza, ili van, za to, predviđenog parking prostora)
 
● Unošenje oružja ili eksplozivnih sredstava;
 
● Unošenje robe radi neovlašćene prodaje;
 
● Uvođenje kućnih ljubimaca;
 
● Kretanje stranaka, van mesta poslovnih sastanaka, osim ako su u pratnji stručnih lica iz Sistema Energoprojekt.

 
 

Mapa ulaza Energoprojekta

mapa ulaz